naamloos-1-11 image image image

Techniek

Techniek bij TU Delft

In de aanloop naar de techniekwedstrijd…

Nog even en de techniekwedstrijd is daar. Op 11 april reizen we met een aantal kleuters af naar Delft voor de wedstrijd waarbij we een zo hoog mogelijke toren van zand gaan bouwen met daarop een heuse windmolen.
We laten het niet aan het toeval over en met alle kinderen zijn we aan het experimenteren in het bouwen van torens van zand en windmolentjes. Er moet nog wat gesleuteld worden aan het prototype maar ook dat gaat zeker lukken. De kinderen hebben goede ideeën!

Techniek bij kleuters en middenbouw

Techniek is fun
Je hoeft geen techneut in de dop te zijn om bezig te zijn met techniek. Kinderen vinden het geweldig om zelf dingen te bedenken en construeren. En als het dan ook nog werkt is het helemaal leuk.
Zo maakten de kleuters een meetinstrument waarmee ze zelf konden meten hoeveel regen er was gevallen. Vooral de testfase was een feest. Kinderen maakten zelf regen en konden daarna aflezen hoeveel regen er wel in de meter was gekomen.

Wie door de school loopt ziet met grote regelmaat creatieve bouwwerken en creaties van de kinderen van alle groepen. Piramides gemaakt van stokjes en elastiekjes,  draaimolens van knexx en de Eifeltoren van kapla.
Ook afvalmateriaal biedt volop uitdaging aan kinderen om hun technische vaardigheden te ontdekken en vergroten.  Wat te denken van een heuse knikkerbaan gemaakt door kleuters uit groep 2.  Door met elkaar te bedenken en construeren werden wc-rollen ineens een spannende baan.  En toen die klaar was…… was er natuurlijk niets leukers dan eindeloos knikkers door de zelf gebouwde baan te laten rollen en ‘te controleren’ of hun baan het wel goed deed.
Techniek is fun.