IMG_7749.JPG

Lego League

De Achtsprong doet al enig jaren mee met De FIRST LEGO League (FLL®). Het is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Op de Achtsprong worden de 10 kinderen gekozen uit de groepen 7 en 8.

Naast het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot waarmee ze verschillende parcours moeten afleggen. Moeten de kinderen ook een eigen onderzoek doen over de maatschappelijker rol van techniek en technologie. Deze uitkomst presenteren ze tijens de regionale finale en landelijke finale. 
Het onderzoek heeft dit jaar als thema Hydro Dynamics  

De Achtsprong is de afgelopen jaren behoorlijk succesvol geweest. Meteen het eerste jaar kwamen we al met de 2e prijs in de regiofinale naar huis. Dat gaf ons een ticket om mee te doen met de Beneluxfinale. Hier zijn we 15e geworden van de 42 teams. Met de prijs voor beste onderzoek!
Het tweede jaar mochten we ook door naar de Benelux finale. En ook hier hebben we het goed gedaan.

Op naar zaterdag 16 december waar de regio finale zal plaats vinden bij Priva.