groep 8 groep 8 (2) groep 8 (4) groep 8 (5) groep 8 (7)

Groep 8

Groep overstijgend project
Met de groepen 8 werken wij met crea momenteel aan een circuit, bestaande uit vier onderdelen: ruimtelijke figuren vouwen, boom schilderen, drama en techniek m.b.v. knex. Een aantal leerlingen hebben over een onderdeel geschreven.

Ruimtelijke figuren vouwen
De twee groepen 8 gingen een project starten. We hadden allemaal verschillende onderdelen om te doen; er waren er vier. Ik ging één van de onderdelen doen van het project, want ik zat in de groep vouwen. De opdracht was om allemaal driehoeken in elkaar vouwen van verschillende kleuren. Van elke kleur één stuk papier en dan lijmen en vouwen. Het is niet makkelijk om te doen, maar wel heel erg leuk!
Bas de Haas

Boom schilderen
De twee groepen 8 doen nu steeds meer groep overstijgende dingen. Nu zijn we een groot knutselproject gestart. Eerst werden de twee groepen in vieren gesplitst en ik zat in de groep “Bomen schilderen”. Eerst moesten we een boom tekenen en daarna de achterkant met allerlei kleuren waterverf schilderen. Toen dat af was, werd hij droog geföhnd. Tot slot moesten we de boom zwart maken met viltstift, zodat de achterkant er extra uitspringt.
Melle Vis
Drama
Toen we werden verdeeld, werd de dramagroep in drieën gedeeld. Als eerst kregen alle drie de groepjes een onderwerp; daarop stond wat er in je stuk voor moest komen. Zoals bij ons bijvoorbeeld: wie “de tandarts”, waar “in het bos” en wat “een potlood en puntenslijper”. Toen kregen we allemaal een uur om alles te verzinnen en goed te oefenen. Daarna werden allemaal stoelen voor het podium gezet en werden alle toneelstukjes gespeeld. Ik vond het heel leuk.
Daan van de Berg

Techniek